ALMERE - PEC Zwolle is zeker van een terugkeer naar de Eredivisie. Door een 1-1 gelijkspel bij nummer drie van de ranglijst, Almere City FC, eindigt de ploeg van Dick Schreuder in ieder geval bij de bovenste twee ploegen van de Keuken Kampioen Divisie. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de Zwollenaren uiteraard ook nog altijd de grootste kanshebber op het kampioenschap.

Het werd nog even spannend in het Yanmar Stadion te Almere, mede door de weersomstandigheden. Na 38 minuten werd de wedstrijd gestaakt vanwege onweer boven Almere. Vele supporters van PEC Zwolle vreesden even dat het duel hierna niet meer hervat kon worden, maar de bliksem verdween en dus kon er na een korte pauze toch weer gevoetbald worden.

Een kleine twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een vrije trap kopte middenvelder Stije Resink de 1-0 binnen. PEC raakte echter niet in paniek en kwam razendsnel op gelijke hoogte, via een rake kopbal van Thomas van den Belt. Voor de middenvelder betekende het zijn zestiende doelpunt van het seizoen en met deze goal zorgde hij voor de promotie van PEC, mede omdat Jasper Schendelaar in blessuretijd nog een geweldige redding in huis had.