Vloerverwarming combineert prima met verschillende soorten vloerbekleding. Maar niet alle vloeren zijn geschikt. Wanneer de vloerbekleding te weinig warmte doorlaat kan de verwarming zijn werk niet goed doen. Welke vloeren zijn over het algemeen prima geschikt voor vloerverwarming? Dat lees je in dit artikel.


Parket op Vloerverwarming is over het algemeen goed met parket te combineren. Omdat parket van nature vrij koud aanvoelt is het juist erg prettig om te werken met vloerverwarming. Parket heeft van zichzelf al een warme uitstraling en met vloerverwarming voeg je hier een extra dimensie aan toe. Hoeveel warmte het parket doorlaat bepaalt of het parket geschikt is of niet. Vraag de specialist daarom altijd om informatie en advies! Laminaat combineren met laminaat? Dat kan. Wel moet je goed in de gaten houden dat hout kan gaan 'werken'. Het natuurproduct kan door warmte gaan uitzetten of juist krimpen. Hoeveel warmte het laminaat doorlaat is daarnaast ook bepalend. Informeer bij Woodstock Vloeren of het type laminaat dat jij op het oog hebt geschikt is. Betonvloer verwerkt tot vloerbekleding noemen we natuursteen. Omdat natuursteen rechtstreeks uit de natuur komt is geen enkele kleur of structuur hetzelfde. Dit exclusieve materiaal is bijzonder geschikt om te combineren met vloerverwarming. Natuursteen neemt de warmte goed op en geeft deze langzaam af. Of tapijt geschikt is voor vloerverwarming hangt af van de bevestiging. De eis? Het tapijt moet worden gelijmd over de totale onderzijde én de rugzijde moet geschikt zijn voor vloerverwarming. Een tapijt met een foamlaag is bijvoorbeeld niet geschikt.

Tip: een hoogpolig tapijt is ook niet ideaal.Gelijmde plavuizen of tegels zijn een prima combinatie met vloerverwarming. Door de ideale warmteoverdracht kun je profiteren van een duurzame en energiezuinige vloer. Bovendien is het materiaal in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zo vind je altijd iets dat bij jouw woning past.Hou je van een mooie houten vloer maar zie je het onderhoud niet zitten? Kies dan voor keramisch parket. Deze vloertegel met een houtstructuur is bijzonder geschikt voor vloerverwarming. Zo profiteer je van de prachtige uitstraling van een houten vloer, zonder je zorgen te maken over het onderhoud en de lasten.De industriële look van een gietvloer is tegenwoordig erg populair. Doordat de vloer veel warmte doorlaat is de gietvloer perfect te combineren met vloerverwarming. Bijkomend voordeel: een gietvloer met vloerverwarming is enorm gemakkelijk schoon te maken. PVC is een type vinyl van zwaardere kwaliteit. Een vloer van PVC is zeker geschikt voor vloerverwarming, want het laat veel warmte door. Let wel op dat een PVC vloer een perfect vlakke ondervloer nodig heeft. Is je vloer niet vlak en glad? Dan is egaliseren een vereiste! Linoleum en marmoleum vloeren zijn van gemaakt van natuurlijke materialen. Dit type vloer is geschikt voor vloerverwarming, mits het als geheel aan de onderzijde is verlijmd.

Vloerverwarming, wie wil het nou niet? Altijd een heerlijk verwarmde ruimte, geen lelijke kachels in zicht en nooit meer koude voeten! Bovendien is het ook nog eens een duurzame keuze, de ruimte wordt egaal opgewarmd waardoor u minder energie verbruikt. Maar welke vloerbekledingen zijn nou eigenlijk geschikt voor vloerverwarming? Gelukkig zijn er genoeg vloeren waarmee u de vloerverwarming kunt combineren. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van de verschillende soorten vloeren die u op uw vloerverwarming kunt leggen. Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk altijd bij Woodstock vloeren terecht!