DE BILT - Komende dinsdag 22 september gaat officieel de herfst in en het ziet ernaar dat de temperaturen daar langzamerhand in meegaan al beloven de eerste dagen van de week nog mooi zomerweer.


Maandag wordt zelfs een prachtige dag die vermoedelijk alleen in het noordoosten mistig begint. Voor de rest schijnt overal de zon uitbundig met een temperatuur van 22 graden in de kustprovincies tot 26 graden in het zuiden van het land.

In de nacht naar dinsdag wordt het fris en lokaal zelfs richting de 5 graden. De dag begint wat grijs met mist en laaghangende bewolking, maar naarmate de dag vordert breekt overal de zon door en worden er temperaturen bereikt tussen de 22 en 26 graden.

Vanaf woensdag verandert het weerbeeld al is het met 20-23 graden nog steeds goed vertoeven want de zon schijnt regelmatig. Toch neemt geleidelijk de bewolking toe en daarmee ook de kans op buien, waarvan sommige met onweer. Ook de zuidwestenwind zal gaan aantrekken en is met name in de kustprovincies stevig.

Donderdag lijkt de herfst zich dan echt hebben ingezet met wisselvallig weer met kans op buien. De temperatuur komt al nauwelijks meer boven de 20 graden uit.

Vrijdag geeft het zelfde beeld en daalt de thermometer nog verder en zal het rond de 18 graden worden.

In het volgende weekend kan dan de dikkere kleding weer uit de kast komen want ook dan wordt het wisselvallig en zal het niet veel warmer worden dan een graad of 15.