ZEEWOLDE - Afgelopen zomer bleek de uitkomst van een landelijk onderzoek naar de minst populaire provincie van ons land niet goed uit te pakken voor Flevoland: onze provincie is de minst populaire provincie om vakantie te vieren van het land gebleken! Terecht of onterecht; wij zien hier een flink stuk 'onbekend maakt onbemind' in terug! Want als Flevoland de vakantievierder namelijk één ding biedt, dan is het wel ruimte, natuur en veel watersportrecreatie! Onze gemeente Zeewolde heeft namelijk alles in huis om vakantievierders een meer dan geweldige vakantie te bieden!

Zeewolde, een heerlijke plek voor jouw vakantie!


Zeewolde ligt in het zuidoosten van Flevoland, pal tegenover de oever van het Gelderse Harderwijk. Tussen beide oevers ligt het Wolderwijd, een uitloper van het Veluwemeer. Deze prachtige waterrijke locaties bieden volop gelegenheid voor tal van watersporten en strandbezoeken voor het hele gezin. Wie vakantie viert in de directe omgeving van Zeewolde kan heerlijk genieten van het schone water; maak een mooie boottocht door de natuur, ga suppen, zeilen, surfen, of heerlijk languit op je handdoek aan het strand. Zeewolde kent daarnaast vele hotels en diverse waterrijke vakantieparken! Je hoeft bijvoorbeeld niet helemaal naar Friesland met Zeewolde binnen handbereik: Zeewolde ligt lekker centraal, vrijwel hartje Nederland.

Ontdek de natuur van Zeewolde

Een belangrijke reden om Zeewolde te bezoeken is het natuurlijke landschap. Zeewolde kenmerkt zich door de uitgestrekte groene gebieden. Bezoek vooral het Horsterwold, een van de grootste loofbossen van Nederland; wie had dat gedacht, ja, het ligt in Flevoland en wel vlakbij Zeewolde! Het Horsterwold is bij uitstek de plek om te genieten van natuurwandelingen, dieren te spotten, te hiken, of fietstochten te houden.

Zorg wel dat je regenkleding meeneemt in het najaar. Tip: volg de maium regenjas sale; dit merk biedt namelijk lange, gevoerde regenjassen, die zowel voor op de fiets als voor wandelingen geschikt zijn. Wie liever voor een dames regenjas gaat, doet er verstandig aan een lange regenjas dames model uit te zoeken. Lange regenjassen bieden de beste beschutting tijdens wandel- en fietsactiviteiten! Ook tijdens zeiltochten komen deze lange, waterdichte en gevoerde regenjassen namelijk van pas.

Zeewolde: eldorado voor kinderen!

● Altijd al eens het Dolfinarium willen bezoeken? Grijp nu je kans, want Zeewolde ligt op een steenworp afstand van het Dolfinarium in Harderwijk! Het Dolfinarium is echt een unieke belevenis, waar je de hele dag kunt vertoeven als gezin. Je kinderen raken niet uitgekeken en er zijn ook speeltuinen natuurlijk!
● Wil je jouw kinderen in levende lijve laten meemaken en zien hoe het boerenleven zich vroeger afspeelde? Bezoek de diverse edu-boerderijen die kinderactiviteiten en rondleidingen organiseren! Leerzaam en een echte belevenis!
● Een andere must-visit is natuurlijk het geweldige 'Hans en Grietje Pannenkoekenhuis' in Zeewolde. Googel maar eens; Gaudi is er niets bij!
● Maak een mooie boottocht, leuk, leerzaam en mooi voor het hele gezin!
● Natuurlijk water, zon, zee en strandplezier! Zo houd je de kinderen wel een weekje bezig!

Zeewolde heeft dus alles in huis voor een heerlijke waterrijke, cultuurrijke en natuurlijke vakantie in het midden van Nederland!