ZEEWOLDE - Raadslid Yvonne van Bruggen neemt na 13 jaar om gezondheidsredenen afscheid van de gemeenteraad van Zeewolde. Voor haar actieve en betrokken inzet heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter haar de gemeentelijke erepenning uitgereikt.


Van Bruggen is sinds 2010 actief betrokken bij het gemeentebestuur van Zeewolde. Volgens de burgemeester was Yvonne veel meer dan een gewoon raadslid. Zo was Yvonne naast gemeenteraadslid in twee raadsperiodes lid van de commissies Bestuur en Middelen en Onderwijs en Welzijn. Daarnaast begeleidde zij acht jaar lang de jeugdraad. Ook was zij voorzitter van de werkgroep sociaal domein en lid van de werkgeverscommissie.

Naast haar raadswerk op het gemeentehuis was Yvonne aanwezig bij veel activiteiten in het dorp, zo ook bij Winterworld als vrijwilliger achter de kassa.

Er is grote waardering bij het college van burgemeester en wethouders en binnen de gemeenteraad voor de actieve en betrokken inzet van mevrouw Van Bruggen. Zoals gebruikelijk staat op de erepenning een persoonlijk bericht. Voor Yvonne van Bruggen luidt de tekst: ‘Betekenisvol en sociaal betrokken.’