ZEEWOLDE - In de raadsvergadering van donderdag 28 september nam wethouder Winnie Prins officieel afscheid als wethouder van de gemeente Zeewolde. Zij is bijna 17 jaar wethouder geweest voor Leefbaar Zeewolde en treedt af om gezondheidsredenen. Haar opvolger is nog niet bekend, de portefeuille wordt voorlopig waargenomen door de zittende wethouders.


“Wethouder is de mooiste baan die er is”, blikt Winnie terug. “Werken aan en voor Zeewolde, opkomen voor de belangen van mensen, werken met gepassioneerde collega’s en ambtenaren. Maar vooral het contact met bewoners. Ik heb ervan genoten en ga het allemaal missen. Maar het is ook echt tijd om te stoppen. Ik ben eraan toe.”

Persoonlijke afspraak

Er is een receptie voor genodigden. Winnie houdt geen afscheidsreceptie voor het hele dorp, zij wil liever persoonlijke afspraken maken met iedereen die dat wil. “Ik heb graag persoonlijk contact met mensen. Dus maak graag aparte afspraken. Voor koffie, een gesprek of misschien een wandeling”, zegt Prins. “Ik wil graag met aandacht afscheid nemen, tijdens een drukke receptie is daar toch minder ruimte voor.”

Inwoners kunnen t/m vrijdag 20 oktober een persoonlijke boodschap voor wethouder Prins achterlaten bij de receptie van het gemeentehuis of via het