ZEEWOLDE - Woont u in de bebouwde kom van Zeewolde? Vanaf 9 oktober kunt u subsidie aanvragen voor klimaatadaptieve en biodiverse maatregelen. Dit zijn maatregelen die helpen om regenwater op te vangen en/of te hergebruiken en maatregelen die zorgen voor meer groen in de omgeving. Bijvoorbeeld groene daken op huizen en schuren en regentonnen en -zuilen. Het klimaat verandert. Er zijn vaker hevige regenbuien en langere periodes van droogte. Dit kan overlast veroorzaken, zoals wateroverlast, hitte en droogte.


Daarom moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Meer groen op en rond onze woningen helpt om het regenwater beter op te vangen en zorgt voor verkoeling tijdens hitte.

Aanvragen subsidie

Mensen met een koop- en huurhuis kunnen subsidie aanvragen. Ook kunt u samen met uw buren of buurt een aanvraag doen. Daarmee kunt u mogelijk een hoger subsidiebedrag ontvangen. U kunt de subsidie aanvragen via de website van provincie Flevoland. U leest hier ook meer informatie over de voorwaarden voor subsidie.