ZEEWOLDE - De Verbeelding organiseert op 25 februari van 15.00 – 17.00 uur het kunst en cultuur evenement ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’. Op deze middag worden werken van Gré Dubbeldam en Ellen Lodder tentoongesteld en kun je met hen in gesprek gaan. Muziekgroep MuZamis zorgt voor prachtige Franse chanson.

Op de tentoonstelling laat Gré Dubbeldam haar geëmailleerde wandkunstwerken zien. Zij kwam in 1965 in aanraking met een emailleeroventje en is hiermee gaan experimenteren. Bijna 60 jaar en vele exposities in binnen- en buitenland later experimenteert ze nog steeds. Het emailleren is voor haar hét middel om letterlijk te vereeuwigen wat haar boeit, soms heel direct, soms in symbolen of kleurgebruik.

Tijdens het evenement zijn ook de werken van Ellen Lodder te bezichtigen. De creativiteit heeft haar altijd getrokken, stoffen verven en printen om daarmee mooie ontwerpen te maken. Uiteindelijk is hierdoor het Artquilten ontstaan. De basisstof is altijd dezelfde, ongebleekte katoen. Deze katoen wordt door Ellen zelf geverfd in de tinten waarmee ze wil werken.

De muziekgroep MuZamis zal een leuke Franse sfeer creëren. Zij zijn een kwintet amateurmuzikanten voor de gelegenheid. Met piano-, accordeon- en een enkele keer gitaarbegeleiding zingen ze een aantal Franse nummers die ze zowel in het Frans, maar ook in het Nederlands laten horen in een verrassende afwisselingen.

Het belooft een mooie middag te worden vol kunst en muziek waar u zeker bij wilt zijn.

Wanneer: zondag 25 februari van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Entree: vrijwillige bijdragen