FLEVOLAND - De provincie Flevoland is een orkest rijker! Het Flevolands Philharmonisch Orkest (FlePhO) is een gloednieuw projectorkest voor (oud)-beroepsmusici en vergevorderde amateurs. Muzikanten uit Flevoland en omstreken kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de audities. Het publiek wordt binnenkort op de hoogte gebracht over de eerste concerten met prachtige muziek.


De oorsprong van het Flevolands Philharmonisch Orkest ligt bij het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO). Dirigent Hans Welle begon in 2016, onder de vlag van Stichting AJSO, met het AJSO Theaterorkest. Bij dit projectorkest konden volwassen muzikanten op hoog niveau muziektheater maken, in samenwerking met verschillende koren en musicalverenigingen.


Onder de dirigent en de muzikanten leefde ook de wens om het grote symfonische repertoire te lijf te gaan. Na zeven jaar vol fijne samenwerkingen was het AJSO Theaterorkest er klaar voor om zelf symfonische projecten te organiseren. Mede hierdoor was het tijd om op eigen benen te staan. Sinds 2023 is het FlePhO een feit en worden er plannen voor concerten gemaakt.

Het FlePhO is een projectorkest waarbij in korte tijd een programma wordt ingestudeerd. Daarom wordt van muzikanten verwacht dat zij de bladmuziek thuis grondig voorbereiden. Onder leiding van Hans Welle brengt het orkest zowel prachtige symfonieën als swingende musicals tot leven. Met deze verschillende stijlen wil het orkest de harten van een breed publiek veroveren.

Muzikanten die graag mee willen spelen, worden gevraagd auditie te doen. Per project wordt gekeken hoeveel orkestleden er nodig zijn. De toegelaten musici geven zelf aan met welk project zij mee willen en kunnen spelen. Op basis van de aanmeldingen wordt vervolgens een indeling gemaakt. Ga naar www.flepho.nl voor meer informatie over het orkest en de inschrijving.