ZEEWOLDE - Het Horsterwold in Zeewolde, is de plek als je het wild en de wildernis van het jongste natuurontwikkelingsgebied van Flevoland wilt ervaren. In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert stichting Puur Zeewolde wildsafari’s in de Stille Kern. Je rijdt met de gids van Staatsbosbeheer in de ecokar door het gebied. De gids vertelt je over het leven van deze dieren en hun rol in het landschap.


“Gelukkig kunnen wij de natuurexcursies met de ecokar weer aanbieden, coronaproof. Helaas betekent dit wel dat wij nu wat minder mensen kunnen meenemen maar we kunnen hierdoor wel weer starten”, aldus Hans Breeveld, boswachter Zeewolde.


Speur mee naar de in het wild levende paarden, en spot met wat geluk ook de reeën en damherten van dit gebied. Onderweg luister je ook naar de vele vogels die hier van dit halfopen boslandschap profiteren.


De excursie vindt elke woensdagmiddag en vrijdagnamiddag plaats in de maanden juli, augustus en september. Kijk voor het exacte schema, vragen, reservering of andere natuurexcursies in Zeewolde op de website van Staatsbosbeheer (www.staatsbosbeheer.nl).


Startpunt: Staatsbosbeheer, Groenewoudseweg 7, 3896 LS Zeewolde