ZEEWOLDE - Slecht nieuws voor watersportliefhebbers en de jaarlijks terugkerende bezoekers aan de Havendagen in Zeewolde. Het inmiddels bekende evenement wordt vanwege het coronavirus opnieuw een jaar uitgesteld en verschoven naar 22 tot en met 24 juli 2022.

“Helaas hebben wij moeten besluiten dat de Havendagen Zeewolde in 2021 niet doorgaan. De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om dit evenement te organiseren”, aldus Bert van de Kieft bestuurslid stichting Puur Zeewolde & organisator Havendagen Zeewolde.

Anderhalve meter onmogelijk na te leven!
De kans dat wij in juli nog te maken hebben met de 1.5-metermaatregel is groot. Met de aantrekkingskracht die dit evenement inmiddels heeft op het publiek is het controleren en naleven van deze maatregel ondoenlijk. Daarnaast speelt de vaccinatiegraad ook nog een rol, twijfel bestaat of deze wel hoog genoeg is om het evenement op een veilige manier te organiseren. “Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers en bezoekers en daarom is er besloten om het weer een jaar door te schuiven”, aldus Bert van de Kieft.

Financieel en organisatorisch onverantwoord
Havendagen Zeewolde is een groot evenement en vergt maanden aan voorbereidingen waarbij aanzienlijke kosten gemaakt moeten worden. De huidige onzekerheden nu en richting de zomer maken het risico te groot om te starten. Alle pijlen zijn daarom nu gericht op juli 2022!

Voor overige informatie: info@puurzeewolde.nl