ZEEWOLDE - Van 22 tot en met 24 juli 2022 ligt de Aanloophaven van Zeewolde vol met varend erfgoed. Dit varieert van sleepboten, opduwers, tjalken en vracht- en visserijschepen tot modernere boten. Alle dagen biedt het programma leuke activiteiten voor het hele gezin aangeboden door stichting Puur Zeewolde. Drie dagen lang kosteloos genieten van boten, muziek en plezier beleven in Zeewolde.

“In de loop van de vrijdag varen de meer dan veertig boten de haven binnen wat ’s avonds voor een mooi schouwspel zorgt als de boten worden verlicht. Wij zijn trots dat we in dit jubileumjaar (5e jaar) weer zoveel schippers naar Zeewolde komen”, aldus Bert van de Kieft organisator en bestuurslid van Puur Zeewolde. Er liggen dit jaar weer unieke schepen in de haven waaronder de stoomboot Johannes en de reddingsboot Johanna Louisa van de KNRM. In de 25 jaar dat de reddingboot Johanna Louisa dienstdeed op het reddingstation IJmuiden was het betrokken bij veel reddingen.

Bezoekers aan de Havendagen kunnen zich in het weekend aanmelden voor een tochtje over het water met de stoomboot Johannes en bij een aantal opduwers tegen betaling.
Op de vrijdagmiddag heet burgemeester Gerrit Jan Gorter de schippers ‘s middags van harte welkom tijdens de officiële opening in de feesttent. De locatie vormt het hele weekend het hart van de activiteiten. ’s Avonds wordt het programma afgetrapt met een meezingconcert van de AMVZ en afgesloten met een spetterend optreden van de “Status Quo Forever” tribute band.

Programma vol unieke activiteiten en muziek
De zaterdag start met een vol programma. In de Aanloophaven vindt er een grootse kunstmarkt en oude ambachtenmarkt plaats. De markt wordt aangevuld met een Zomermarkt in het centrum. Nostalgie is er in de vorm een collectie stationaire motoren. Ook aan de kleintjes is er gedacht, zij zullen zich prima vermaken bij de minikermis. Zeewolde is een echt watersportdorp en deze dag mogen de watersportgerichte activiteiten, zoals suppen, flyboarden, wakeboarden, etc. niet ontbreken. Maar ook het huren van een sloep of waterfiets behoort tot de mogelijkheden. De avond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Nadine Rozendaal (lokaal talent) en een knallend optreden aangeboden door restaurant The Lux van “The Best ABBA Tribute Band”.

Het programma op de zondag mag er ook zijn!
De dag start met een oecumenische kerkdienst in de tent en wordt daarna overgenomen door een muzikaal programma. Na het optreden van Linda & Friends (jazz kwartet), de Big Bend Sway Wolde en het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren is het podium aan de veilingmeester van die middag. Bijzondere kunststukken, van het koninklijk bezoek aan Zeewolde in 2006, worden die middag geveild. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan een goed doel.
Voor meer informatie over de Havendagen Zeewolde: info@puurzeewolde.nl

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl