FLEVOLAND - De JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) Flevoland vindt het kwalijk dat gemeente Almere een rem zet op het ombouwen van kantoorpanden naar woningen. De jonge Flevolanders zijn van mening dat de gemeente meer prioriteit moet leggen op de woningnood die op dit moment speelt. “Met de huidige plannen worden de woningtekorten in ieder geval niet opgelost,” vertelt Alicesun Koorenhof, algemeen bestuurslid politiek.

Almere heeft de visie om meer werkgelegenheid te creëren zodat de burgers kunnen wonen en werken in hun eigen stad. Daarom heeft de gemeente een stop gezet op het ombouwen van leegstaande kantoorpanden naar woningen. De gemeente Almere hoopt daarmee dat meer ondernemers leegstaande panden gaan huren, maar of dat gaat werken moet nog blijken. “Daarom ben ik bang dat deze kantoorpanden nog jaren leeg blijven staan en dat is onnodig,” vertelt politiek commissielid Bonny Wolters.

“Ondanks dat we begrijpen dat kantoorpanden in de toekomst kunnen en zelfs moeten worden ingezet, moet de gemeente zich realiseren dat we ons nog steeds in een tijd met een gigantisch woontekort bevinden. Om woningen te creëren met een komend kantoortekort in het achterhoofd, stellen wij tijdelijke huisvesting in kantoorpanden voor. De tijdelijke huisvesting kan bij gebrek aan kantoor- en bedrijfsruimte op korte termijn gemakkelijk aangepast worden naar de oude vorm”, aldus Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD Flevoland.