ZEEWOLDE - In de donkere dagen voor kerst trekt op vrijdagavond 16 december 2022 een stoet van circa tachtig verlichte trekkers door het dorp. De optocht doet de verschillende wijken en het centrum aan. Op deze manier kunnen zo veel mogelijk mensen genieten van deze sprookjesachtige tocht. De optocht start om 18.30 uur en neemt een kleine twee uur in beslag.

“Het wordt een sprookjesachtige avond met heel veel verlichte trekkers. Én om het wachten aangenamer te maken hebben wij nu twee koffietrucks toegevoegd aan de route (Torenstraat en Elzenlaan/Eikenlaan)”, aldus de organisatie. Ook de verkiezing “Mooist verlichte trekker” komt weer terug. Het publiek langs de route bepaalt wie er met de wisselbeker naar huis gaat door online een stem uit te brengen.

Route
De route staat inmiddels online en is in te zien via de website/app van Puur Zeewolde of via het Facebookevenement. De genoemde tijden zijn bij benadering! Om het wachten leuker te maken zijn er twee horecalocaties toegevoegd, waar warme drank te verkrijgen is. Let op: tractoren zijn grote machines, geef ze de ruimte om te passeren!

Parkeren
De stoet rijdt door de verschillende woonwijken waar geparkeerd kan worden. Kom je van buiten Zeewolde, bij deze een paar parkeertips: stel de navigatie in op bijvoorbeeld het Flevoplein, het Horsterplein en of Strandweg. Voordeel: je parkeert gratis in Zeewolde!

De organisatie is in handen van een aantal jonge boeren, Weevers Mechanisatiebedrijf en Puur Zeewolde.