FLEVOLAND - De provincie Flevoland wil ondernemers helpen die de korte voedselketen van Flevoland willen versterken. De provincie heeft, samen met Ontwikkelingsmaatschappij Horizon en Haute Equipe, een programma ontwikkeld met diverse workshops en 1-op-1 begeleiding. Mee innoveren? Schrijf u snel in via FoodForum.nl


Korte Voedselketen Flevoland
Door de korte voedselketen te versterken, wil de provincie de weg tussen de boer en de consument verkleinen. Dit om een betere prijs voor de ondernemer te realiseren en de onafhankelijkheid van import te versterken. In het Europese kennisproject FoodChains4EU heeft Flevoland de kans gehad om bij diverse Europese regio’s te kijken hoe zij dat aanpakken. Zo is de provincie in Manchester een succesvol ondernemerssupport programma 'Recipe for succes' tegengekomen. Dit programma hebben we nu vertaald naar de Flevolandse omgeving.

Recept voor succes
Vier Flevolandse ondernemers of een consortium aan ondernemers wordt de kans geboden om intensief te worden begeleid. Een ervaren business developer, op het gebied van korte ketens, neemt de ondernemers mee in hun recept voor succes. Het doel is om in 12 weken tijd, 4 korte keten netwerken tot succes te brengen. Voor de deelnemende ondernemers vraagt dit een tijdsinvestering van 8 uur per week, plus deelname aan de workshops. De 1-op-1 begeleiding start op 19 april 2021.

De ingrediënten
Naast de 1-op-1 begeleiding worden workshops georganiseerd, voor ondernemers die in de agri- en foodsector een bedrijf hebben of nauw betrokken zijn bij de strategische kant bij het bedrijf waar hij/zij werkt. Op deze manier willen we de korte keten kennis en het netwerk verbreden en versterken.