ELBURG - Men is gestart met de werkzaamheden aan de N309, Elburgerbrug en het kruispunt van de Elburgerweg/Drontermeerdijk. De Elburgerbrug en Elburgerweg zijn tijdens de werkzaamheden gesloten voor auto-, vracht- en landbouwverkeer. Voetgangers, (brom)fietsers en vaarverkeer kunnen van de brug en het fietspad gebruikmaken. In dit artikel vindt u reistips over dit traject. De Elburgerbrug en Elburgerweg zijn naar verwachting vanaf 27 april weer open voor het verkeer.


Reist u met de auto, vrachtwagen of een landbouwvoertuig?

Dat kunt u via Harderwijk of Kampen rijden. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven. De komende weken ziet u regelmatig informatie over de afsluiting van de brug en omleidingsroutes. De omleidingsroutes ontvangt u ook via de navigatiesystemen.

Reist u te voet, met de fiets, bromfiets of scooter?

Dat kunt u tijdens de werkzaamheden gewoon over de Elburgerbrug heen. De brug blijft continu open voor het passeren van voetgangers en (brom)fietsers en bestuurders van scooters. Mogelijk moet u op sommige momenten wachten vanwege het aan- of afvoeren van materiaal en de brugopeningen voor het scheepvaartverkeer.

Wilt u uw auto of (brom)fiets parkeren en te voet over de brug?

Dan zijn er speciaal ingerichte parkeerplaatsen met fietsenstallingen bij de brug aan Flevolandse en Elburgse kant. De fietsenstallingen bij Beachclub NU, langs de Drontermeerdijk en aan de Elburgse kant zijn voorzien van hekken, camerabewaking en lichtvoorziening. Provincie Flevoland en Beachclub NU zijn niet aansprakelijk in geval van diefstal of vandalisme. Bekijk de omleidingskaart voor de locaties van de parkeerplaatsen.

Vaart u via de Elburgerbrug?

Houd er dan rekening mee dat voor het vaarverkeer aangepaste openingstijden zijn. Om oponthoud te voorkomen, kunt u het beste de vaarroute vermijden. De brug is op werkdagen open om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Van 17.00 tot 7.00 uur en in de weekenden is de brug volgens de reguliere tijden open. Download de Vaarapp voor de laatste informatie over de bedientijden.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie of een vraag over deze werkzaamheden? Ga dan naar de pagina met veelgestelde vragen, bezoek de webpagina Elburgerbrug of neem contact op per e-mail.