ZEEWOLDE - Vanaf 10 april tot en met 2 mei staat Flevoland in het teken van de tulp. Vele prachtig gekleurde velden nodigen de bezoekers dan uit te komen genieten in het grootste tulpenbollengebied van Nederland. Het in 2014 aangelegde Tulpeiland vormt dit jaar weer een markant onderdeel in deze route. Afgelopen najaar zijn hier opnieuw 150 duizend tulpen geplant. Zoals het er nu naar uitziet belooft het daar weer een waar kleurenspektakel te worden.

‘We hebben er echt alles aan gedaan om Tulpenroute Flevoland 2021 op een veilige manier te laten verlopen. Langs de (auto, fiets en wandel-) routes volgen we de actuele richtlijnen van het RIVM”, aldus de voorzitter Herman Vermeer. “Op deze manier kunnen we met elkaar toch genieten van de vrolijk gekleurde velden in het buitengebied van Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere”. Dit jaar heeft de organisatie wel besloten de autoroute alleen online uit te geven. Dit om de eventuele drukte op te vangen in het gebied, zo blijft het voor iedereen een leuk en veilig coronaproof uitje. Andere routes (fiets- en wandel) zijn te downloaden via de website van Tulpenroute Flevoland.

Gemeente Zeewolde draagt de Tulpenroute Flevoland een warm hart toe. “Het is een mooie manier om de bezoeker op een leuke manier kennis te laten maken met ons buitengebied”, aldus Egge Jan de Jonge (wethouder recreatie en toerisme). “Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om de pareltjes van Zeewolde op het gebied van recreatie en toerisme nog eens te laten zien. Zeewolde is echt een plaats om te recreëren en dat delen wij graag met anderen”.
Na het hijsen van de vlaggen (Tulpenroute Flevoland, Gemeente Zeewolde en Puur Zeewolde) op zaterdag 10 april is de tulpenroute officieel geopend. Vanaf dat moment kunnen bezoekers kennismaken met deze unieke bloem- en waterrijke omgeving en zich op een leuke manier vereeuwigen op een toepasselijke tulpenfoto.

Tulpenroute Flevoland begint officieel op 10 april, maar het duurt hoogstwaarschijnlijk nog iets langer voordat de tulpenvelden bontgekleurd zijn. De groei blijft namelijk ongeveer twee weken achter vergeleken met vorig jaar. Dit komt mede door de strenge vorst.

Meer informatie: www.tulpenrouteflevoland.nl