ALMERE - Almere City FC heeft opnieuw de leiding weten te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij een 2-0 zege op Helmond Sport staan de Almeerders met dertien punten uit vijf wedstrijden tenminste 22 uur bovenaan de ranglijst.

De eerste helft is nogal nerveus, van twee kanten. Beide teams geven vaak en makkelijk de bal weg en creëren, ondanks een aanvallende drive, niet al te veel kansen. De beste mogelijkheden aan Almeerse zijde zijn voor Faris Hammouti. Na een klein kwartier ziet hij met lede ogen aan hoe een vrije trap via het hoofd van Thomas Verheydt van zijn been af naast stuitert.

Twintig minuten later wordt hij knap weggestoken door Ryan Koolwijk, maar krijgt hij in de één-op-één de bal niet langs doelman Stijn van Gassel. Overigens is ook Helmond Sport voor rust eenmaal écht gevaarlijk. Doelman Michael Woud heeft echter een prima antwoord op een schot van Jordy Thomassen.

Vlak voor rust zet City aan en zijn er veel voorzetten en mooie combinaties, die weinig kansen opleveren. Dat beeld zet zich na de onderbreking voort en uiteindelijk krijgt City de onvermijdelijke kansen dan ook. Thomas Verheydt is de eerste die moet scoren, maar zijn kopbal gaat van dichtbij recht op de keeper af.

Na een goed uur is het dan daadwerkelijk raak. Anass Ahannach, op dat moment koud een minuut in het veld, stift de bal keurig binnen op aangeven van Faris Hammouti en zet de 1-0 op het bord. Het Helmondse verzet lijkt daarmee wel gebroken en minuten later is het 2-0. Deze keer is Delvechio Blackson de doelpuntenmaker wanneer hij alert reageert op een rebound uit een schot van Tim Receveur.

Echt in gevaar komt de voorsprong daarna ook niet meer. Receveur krijgt al snel nog twee uitstekende kansen maar een kopbal en een schot van dichtbij treffen geen doel. Daarna blijft City dominant en geeft het niks meer weg.

Een degelijke overwinning wordt zodoende behaald, waardoor Almere City FC met maar liefst dertien punten en een ongeslagen status bovenaan de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie staat. Alleen NAC Breda kan er zaterdag overheen als het wint van of gelijkspeelt tegen Jong PSV.