ALMERE - De kans op rechtstreekse promotie is voor Almere City nog niet helemaal verloren na een nipte 1-0 overwinning op Ajax. Met nog twee wedstrijden te gaan dienen de Almeerders nog vier punten goed maken op De Graafschap.

De Doetinchemmers speelden vrijdagavond met 1-1 gelijk bij kampioen SC Cambuur waardoor de hoop in leven blijft voor Almere City FC. Die wonnen zelf door een bijzonder fraaie wedstrijd van John Yeboah. Een kwartier voor tijd weet de aanvaller met een venijnige uithaal de bal de kruising in te jagen.

Een verdiende zege want de thuisploeg overheerste de wedstrijd. Al in het eerste half uur waren er twee kansen voor Verheydt, waarvan er één de lat raakte, en was ook Mirani dicht bij een treffer. Toch had het ook zomaar anders kunnen lopen toen Tunga vlak voor rust de fout in ging met een overtreding. De strafschop wordt echter Brian Brobbey over het dak van het stadion geschoten, en naar verluidt is de bal inmiddels terecht vanaf de parkeerplaats.

In de tweede helft komt Almere Cit niet meer in de problemen tegen de Amsterdammers, en al helemaal niet meer na de doeltreffende uithaal van Yeboah. Jong Ajax eindight het duel zelfs met tien man als Kian Fitz-Jim in de slotminuut rood ziet.