ALMERE - Almere City FC heeft vrijdagavond de vijfde zege op rij geboekt door de nummer drie van de ranglijst, Excelsior, op een kansloze 3-0 nederlaag te trakteren. De ploeg van Alex Pastoor blijft daardoor koploper in de vierde periode met de volle 15 punten uit 5 gespeelde wedstrijden.

In de eerste helft waren de kansen schaars in een ijskoud Yanmar stadion. Excelsior had meer balbezit, maar de thuisploeg was gevaarlijker. Ilias Alhaft was dichtbij de openingstreffer maar stuitte op Excelsior-doelman Van Gassel.

Almere City kwam na rust prima uit de kleedkamer: Na zes minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Lance Duijvestijn ontsnapte aan de buitenspelval en bediende Jeffry Puriel, die van dichtbij kon binnentikken. Drie minuten later was het opnieuw raak. Alhaft kwam naar binnen vanaf rechts en wist vervolgens doelman Van Gassel te verschalken met een lage schuiver. De thuisploeg denderde door en wist in de 69e minuut de wedstrijd definitief te beslissen via Lance Duijvestijn: 3-0.