ALMERE - Almere City FC heeft een loodzware pot in het Yanmar Stadion gewonnen. Tegen hekkensluiter Helmond Sport wordt het na 90 minuten hevige regenval 2-0.

Getergd was hij, dat hij door het teniet doen van de wedstrijd Jong AZ – Almere City FC één doelpunt kwijt raakte. Spits Thomas Verheydt, in Almere donderdagnacht geëerd met een kunstafbeelding van Kamp Seedorf, ligt na een dubbele goal tegen Helmond Sport op vrijdagavond echter weer op koers om clubtopscorer van Almere City FC te worden.

Loodzwaar is de wedstrijd wel voor de equipe van Ole Tobiasen. Met 22 ‘roden’ nagenoeg continue op de helft van Helmond Sport moet de dam echter wel een keer breken. Het is notabene een penalty die het scorebord in beweging brengt. Thomas Verheydt slaat zijn sloophamer stuk vanaf elf meter, nadat een verdediger van Helmond Sport de bal even daarvoor met de hand beroert.

Het regent tot aan dat moment Almeerse kansen in het Yanmar Stadion. Almere City FC houdt de Helmondse hekkensluiter in quarantaine op eigen helft. Al na drie minuten dient de eerste mogelijkheid zich aan als Anass Ahannach een vrije schietkans krijgt. De bal vliegt huizenhoog over. Vijf minuten later raakt Thomas Verheydt na een geniale aanname de paal en krijgt James Efmorfidis, die een basisplaats is gegund ten faveure van Nick Venema, de rebound net niet goed genoeg onder controle.

In de tweede helft lijkt het er heel even op dat Helmond Sport uit de schulp kruipt. De formatie krijgt een aantal corners die hachelijke momenten voor de goal van Joshua Smits opleveren. Nadat de Brabanders zijn uitgeraasd is het echter Verheydt die eens te meer zijn voeten laat tellen. Een schot van Efmorfidis wordt nog geblokkeerd, maar daarna is het eens te meer Hammertime.

Het publiek gaat de tweede helft nog een paar keer op de banken, maar dat is -helaas- niet voor de doelpunten. Spits Shayon Harrison moet meteen na de tweede treffer het veld verlaten met een vervelende enkelblessure en wordt met een bemoedigend applaus het stadion uitgedragen. De ovatie is echter voor Ilias Alhaft, die na elf maanden blessureleed zijn rentree voor de ploeg mag maken.

Alhaft hoeft niet lang te wachten op zijn eerste kans, maar is daarmee helaas niet trefzeker. De frele aanvaller schiet, dankzij mededingen van een Brabants been, naast. Een aantal andere doelpogingen van de thuisploeg blijft hierna op de doellijn liggen: drie inzetten, waaronder eentje van James Efmorfidis, worden nét geen doelpunt.

Voor de rest van het tweede bedrijf is het keeper Stijn van Gassel die de nederlaag voor zijn ploeg beperkt houdt. Twee keer stuit Venema op de Helmondse goalie en ook Niek Vossebelt loopt zich op hem stuk. De score blijft daarmee hangen op twee, waar drie of vier ook op zijn plaats was geweest.