AMSTERDAM - Almere City is in ieder geval dit weekend weer de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen won vrijdagavond overtuigend op De Toekomst van Jong Ajax (1-4).

De gasten werden al snel op weg geholpen door een eigen doelpunt van Naraysho Kasanwirjo en de start kon niet beter toen een minuut later Thomas Verheydt al voor de 0-2 wist te zorgen. Halverwege de eerste helft was het duel zelfs feitelijk al beslist toen Elias Sörensen de derde Almeerse goal scoorde.

Na de rust maakte Fredrik Helstrup daadwerkelijk een eind aan het laatste restje spanning al scoorde Kenneth Taylor vanaf de strafschopstip nog wel een eretreffer voor Jong Ajax: 1-4.

Almere City FC staat in ieder geval tot maandagavond aan kop. SC Cambuur kan bij winst bij Jong PSV weer langs de Almeerders gaan.