OSS - Almere City FC heeft het winnen van de vierde periodetitel weer in eigen hand nadat men vrijdagavond de uitwedstrijd tegen TOP Oss met 2-3 wist te winnen. Door de zege van de ploeg van Alex Pastoor en de nederlaag van concurrent Roda JC is het verschil slechts één puntje met nog twee wedstrijden te spelen.

Na achttien minuten spelen kwam de Pastoor-equipe verdiend op voorsprong toen na een hoekschop Danny Post attent was en zijn eerste goal in Almeerse dienst kon maken. Zes minuten voor rust wisten de gasten het grote overwicht om te zetten in een tweede doelpunt. Maarten Pouwels mocht op aangeven van Lance Duijvestijn van dichtbij de 0-2 aantekenen.

Na de rust kreeg Almere City een strafschop, nadat Ilias Alhaft naar de grond ging. Duijvestijn benutte vervolgens het buitenkansje vanaf elf meter. De wedstrijd leek beslist, maar de thuisploeg kwam tien minuten voor tijd terug na een rake kopbal van Roshon van Eijma. Vijf minuten later werd het nog spannender toen Joshua Sanches de aansluitingstreffer wist te maken. In een spannende slotfase wisten de Almeerders uiteindelijk de wedstrijd over de streep te trekken.