ALMERE - Almere City FC is zaterdagavond de winnaar geworden van de topper tegen De Graafschap. De strijd tussen de naaste belagers van koploper SC Cambuur leek lang op 0-0 te gaan eindigen, maar in de slotminuut wist Thomas Verheydt alsnog voor de Almeerse zege te zorgen.

Op basis van de wedstrijd een terechte zege want de ploeg van trainer Ole Tobiasen was in de eerste helft al duidelijk de betere. Toch was de eerste grote kans voor de gasten die door de vrijstaande Joey Konings om zeep werd geholpen. Daarna waren de mogelijkheden vooral voor Almere City. Zo kopte Elias Sørensen in de handen van keeper Rody de Boer, mikten Radinio Balker en Oussame Bouyaghlafen naast en kopte Ralf Seuntjens bijna in eigen doel.

Na de rust had Almere City meer moeite om het spel te maken en het was aan keeper Woud te danken die Elmo Lieftink van het scoren afhield dat het 0-0 bleef. Hiermee leek men ook te eindigen, maar vlak voor tijd was daar ineens Verheydt die alsnog de 1-0 tegen de touwen kopte.

Hierdoor komt Almere City FC in punten gelijk met SCCambuur dat zaterdag in actie komt bij FC Eindhoven. De Graafschap heeft inmiddels een achterstand van acht punten op beide ploegen.