OSS - Almere City FC is na twee nederlagen op rij weer iets dichterbij koploper SC Cambuur gekomen. Na een 2-4 overwinning op TOP Oss staat de ploeg van Ole Tobiassen nu op vier punten achterstand.

Ondanks een sterke start van de Almeerders kostte het nog de nodige moeite om de zege over de streep te trekken. Na een vlotte voorsprong kwam de thuisploeg na rust terug tot 2-2 waarna de gasten het duel beslisten in de slotfase.

Het was Thomas Verheydt die al na zeven minuten de score opende. Ondanks dat TOP Oss qua kansenverhouding niet eens onderdeed voor Almere City werd deze score na een half uur verdubbeld door Daniël Breedijk die hoog boven iedereen uitkwam en de 0-2 tegen de touwen kopte.

Na de rust kwam TOP Oss allereerst door een fraaie treffer van Philippe Rommens en twintig minuten voor tijd wist Kyvon Leidsman de gelijkmaker binnen te tikken. Almere City FC was echter snel weer bij de les. John Yeboah zorgde tien minuten voor tijd voor een hernieuwd voorsprong en in blessuretijd kon men opgelucht adem toen Elias Sørensen het duel besliste: 2-4.