ALMERE - Almere City FC heeft zich op de juiste wijze herpakt van de eclatante nederlaag die het een week eerder leed bij SC Cambuur (7-2). In eigen huis wist de ploeg van Ole Tobiasen met 3-0 te zegevieren over Go Ahead Eagles.

Almere City FC is door dit resultaat in ieder geval tot vrijdag weer koploper van de Keuken Kampioen Divisie met twee punten voorsprong op SC Cambuur dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was voor de thuisploeg kwam de zege tot stand door dode spelmomenten en dan met name door corners.

Via zo'n hoekschop werd vijf minuten voor rust ook de ban gebroken toen de bal uiteindelijk bij Frederik Helstrup terecht kwam die raak mikte. Go Ahead Eagles, dat mede dankzij zijn goede doelman Jay Gorter dit seizoen pas negen tegentreffers incasseerde, kon daar aanvallen weinig tegenover stellen.

Halverwege de tweede helft liep de thuisploeg verder uit na een corner ditmaal met Oussama Bouyaghlafen als eindstation. Een kwartier voor tijd mocht Xian Emmers zijn rentree na lang blessureleed opluisteren met een rake kopbal en was de 3-0 eindstand een feit.