WIJDEWORMER - Jong AZ is na drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nog steeds zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Maarten Martens boekte tegen Almere City FC de derde zege op rij: 3-2.

De thuisclub opende al na acht minuten de score Iman Griffith passeerde keeper Nordin Bakker na een slimme combinatie met Zico Buurmeester. Maxim Dekker verdubbelde die score na een klein half uur. Een kopte een vrije trap van Peer Koopmeiners tegen de touwen en maakte zo zijn tweede van het seizoen.

De gasten van trainer Alex Pastoor kwam er op een sporadisch kansje na nauwelijks aan te pas. Jong AZ bleef na de rust dan ook de bovenliggende partij en besliste het duel, na een mooie aanval, via Fedde de Jong. Kort daarna deed Almere City door een treffer van Jeredy Hilterman iets terug en in de blessuretijd wist Thomas Poll zelfs nog de 3-2 te maken. Jong AZ bleef echter overeind en is net als PEC Zwolle, Heracles Almelo, Roda JC en FC Eindhoven nog zonder puntenverlies.