ALMERE - Almere City FC blijft op z'n minst tot woensdagavond koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen won vrijdagavond in eigen huis met 2-0 van Jong AZ.

Het duurde uiteindelijk nog lang voordat de koploper het duel tegen de nummer voorlaatst wist te beslissen. Toch had men binnen een minuut eigenlijk al een strafschop moeten krijgen toen spits Thomas Verheydt over de knie ging bij Peer Koopmeiners. Tot verbazing van velen zag scheidsrechter Teuben er echter geen overtreding in. In een verder matige eerste helft bleven grote kansen uit.

Nadat Ferdy Druijf, die later in de wedstrijd zou uitvallen, de grootste kans namens Jong AZ om zeep hielp sloeg sloeg de thuisploeg in de laatste twintig minuten toe. In de 73e minuut was het Damon Mirani die raak kopte vanuit een vrije trap en drie minuten later werd die score verdubbeld door een doeltreffend schot van oud AZ-speler Mees Kaandorp.