ALMERE - Mede dankzij een spatzuivere hattrick van Max de Waal heeft Jong Ajax vrijdagavond een zege behaald op Almere City FC.

In Almere keken de Ajax-beloften al snel tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Lance Duijvestijn. Via de van een blessure terug gekeerde Mohammed Kudus werd het in de twintigste minuut gelijk.

Na de rust eiste Max de Waal de hoofdrol op. De spits van de Amsterdammers zorgde er met een hattrick hoogstpersoonlijk voor dat het 1-4 werd. Tweemaal deed hij dat door een strafschop te benutten. De laatste was zelfs een heuse "Panenka". Met zeven doelpunten is De Waal gedeeld topscorer in de Keuken Kampioen Divisie. Debutant Tijmen Wildeboer wist voor de ploeg van Gertjan Verbeek vlak voor tijd de eindstand op 2-4 te bepalen.