ZWOLLE - PEC Zwolle is winnaar geworden van de tweede periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie nadat men vrijdagavond met nipt verschil van Almere City FC wist te winnen: 3-2.

PEC Zwolle werd dan weliswaar periodekampioen, maar het in vorm verkerende Almere City FC was zeker geen makkelijke prooi. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Een slimme steekpass vanHilterman stelde Pascu in staat om te scoren. Thomas van den Belt zorgde met zijn achtste doelpunt van het seizoen voor de gelijkmaker.

In de tweede helft incasseerde Almere-middenvelder Jorrit Smeets een directe rode kaart voor een stevige tackle op Bram van Polen, maar toch kwamen de bezoekers op voorsprong door een fraaie treffer van Hilterman. Dave van den Berg maakte er eveneens op fraaie wijze 2-2 van. Bij de rentree van Ryan Thomas, die zijn eerste officiële minuten maakte sinds 3 oktober 2021 wist de thuisploeg door een laat doelpunt van Vellios de periodetitel te grijpen.