ROTTERDAM - Almere City FC is door een 1-2 zege op Sparta voor de vijfde maal op rij ongeslagen gebleven in de eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor klimt daardoor nu zelfs naar het linkerrijtje.

Een zeldzame fout van Nick Olij leverde de eerste tegentreffer op. De doelman van Sparta liet een voorzet van Royo glippen, waarna Robinet van dichtbij kon binnen tikken. Sparta slaagde er in het vervolg van de eerste helft amper in om een bres te slaan in de hechte verdediging van de Almeerders.

Na de rust domineerde Sparta, maar Verscheuren, Lauritsen en Brym wisten de sterk opererende doelman Bakker niet te passeren. Almere City was wat dat betreft een stuk doeltreffender. Een mooie aanval werd door Hansen in het doel gekopt. Sparta zette nogmaals aan,maar kwam niet verder dan de 1-2 van Kitolano