ALMERE - Almere City FC heeft een week na de allereerste zege op eredivisieniveau (0-2 bij FC Utrecht) nu ook in eigen huis de volle buit weten te pakken. De ploeg van Alex Pastoor won in een matig duel met 1-0 van RKC Waalwijk.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere, zorgde via Van La Parra en Kitala voor dreiging en kwam op voorsprong door een intikker van Robinet. Van den Buijs was het dichtst bij Waalwijks succes met een vrije trap in het zijnet.

De al niet hoge amusementswaarde daalde na rust verder. Slordigheden voerden de boventoon en van goed voetbal was nooit sprake. Als er al gevaar dreigde kwam dat voort uit fouten. Zo kon Kramer (RKC) niet van een misverstand tussen doelman Bakker en Mbe Soh profiteren. Het bleef zodoende bij 1-0 en daarmee komt Almere City nu op zeven punten.