ZEEWOLDE - Op 14 november komen Cor Bakker en Fay Claassen voor een middag- en avondconcert naar De Verbeelding. Het belangrijkste nieuws: De concerten kunnen doorgaan!

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, mag De Verbeelding vanaf heden maximaal 30 bezoekers per concert ontvangen. Heel jammer natuurlijk, maar mede dankzij de Rabobank, sponsor van deze concerten, kunnen de beide concerten toch doorgaan! En dat maakt de concerten met slechts 30 gasten nog intiemer.

Vanwege de grote belangstelling en het beperkt aantal toegestane bezoekers, zullen zowel het middag- als het avondconcert ook via livestream aangeboden worden. Hiermee hoopt De Verbeelding alle mensen die dit concert via livestream gaan volgen een mooie beleving aan te kunnen bieden. Iets wat naar hun mening in deze onzekere, donkere tijden, meer dan nodig is.

Over het Cor Bakker en Fay Claassen:
Wie kent Cor Bakker niet. De vermaarde Nederlandse pianist die in zijn eigen TV programma’s, maar ook tijdens zijn samenwerking met Paul de Leeuw talloze internationale sterren begeleidde. In dit programma gaat het om prachtige Nederlandse liedjes, bekende jazzy ballads en komische verhalen uit beider levens. Cor Bakker werd al vanaf de eerste keer dat hij met Fay Claassen optrad door haar overrompeld: “Ik weet niet wat er met me gebeurde, ik zou wel eens een hersenscan van mezelf willen hebben van dat moment, want midden in een lied werd ik door haar stem zo geraakt dat de tranen kwamen en maar bleven komen. Emotionele incontinentie. Voor mij heel bizar. Nog nooit meegemaakt.”Fay Claassen heeft het wonderbaarlijke talent dat zij kan zingen met de sound van een instrument. Het idee voor een duo bestond bij Fay ook al een tijdje en was na de eerste kennismaking met Cor ook meteen haar grote wens. “We zijn twee muzikale handen op één buik. Als we ideeën uitwisselen dan komt er een stroom van onuitputtelijke energie van Cor los. Met zijn ervaring voelt hij muziek feilloos aan. Er gebeuren tijdens een concert met hem ook altijd spannende dingen. En ….. door de samenwerking met Cor ben ik verliefd geraakt op het zingen van Nederlandse liedjes. Ook nog nooit meegemaakt.”

Het concert Cor-I-Fay online bijwonen op zaterdagmiddag of -avond 14 november? Kijk dan op de website van De Verbeelding www.deverbeeldingzeewolde.nl voor meer informatie en livestream tickets.