ZEEWOLDE - Het culturele seizoen wordt in De Verbeelding op zaterdagavond 16 september geopend door niemand minder dan Carel Kraayenhof en Mariette Petkova. Carel Kraayenhof verwierf grote bekendheid door zijn optreden tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta in 2002, waar hij Adiós Nonino van Astor Piazzolla ten gehore bracht.

Deze twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een uniek, autobiografisch getint programma ”De Hand van de Beer”. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee.

Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Schubert, Albéniz en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Soria. De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in 'Ruka na Metchka ('De Hand van De Beer').

Laat je verrassen door de harmonie tussen bandoneon, piano en persoonlijke verhalen.

Kijk voor meer informatie en om tickets te reserveren op:

www.deverbeeldingzeewolde.nl

Wanneer: zaterdag 16 september om 20.00 uur

Locatie: paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Tickets:

www.deverbeeldingzeewolde.nl