ZEEWOLDE - Cabaretière Nathalie Baartman staat zaterdag 25 januari met haar voorstelling “Breek” tijdens het Nationaal Theaterweekend in het Theater The Lux in Zeewolde. Ze neemt bezoekers mee in haar “absurde wereld” en roept met haar geestige bespiegelingen en anekdotes een beeld op dat doet verlangen naar een vriendelijker Nederland.

Breek’ is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid. Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte. Ze zei: ‘Neem een “breek”, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’ Nathalie heeft van kleinkunst haar passie gemaakt.

De Telegraaf schreef over deze voorstelling: ‘Nathalie Baartman beschikt over een buitengewoon origineel en grappig observatievermogen en vertelt hilarische verhalen over haar leven dat altijd heeft aangevoeld als een jas die niet past.’

Nationaal Theaterweekend 2020
Het leukste theaterweekend van het jaar! Voor slechts 10 euro per persoon bezoek je in het weekend van 24 t/m 26 januari al een theatervoorstelling in het theater van Zeewolde. De prijs is inclusief een kop koffie bij ontvangst en vrij gebruik van de garderobe. Kijk voor het programma & kaartverkoop op www.zeewoldelive.nl.

Zeewolde LIVE zorgt ervoor dat theater voor iedereen van dichtbij te beleven is.