ZEEWOLDE - Geniet je ook zo van het programma Chansons! op NPO1? Dan kun 30 oktober helemaal aan je trekken komen, want dan komt het prijswinnende trio Les Triadours naar Zeewolde voor hun “Retour Bxl-Paris”. Een bijzondere en muzikale rit van het bruisende “Bruxelles” naar het smachtende “Paris” van de jaren 60 en 70. Reis mee door het repertoire van 2 chansonniers pur sang : Edith Piaf en Jacques Brel, de iconen van het Franse chanson!

Les Triadours is het trio van zangeres Mireille Vaessen en de twee muzikanten Martine de Kok (piano en accordeon) en Sam Pasternak (viool, cello en gitaar). Zij zijn vertolkers van het Franse chanson met Edith Piaf als rode draad. Onlangs hebben zij een andere beroemdheid van het Franse lied aan de speellijst toegevoegd, Jacques Brel. Het Belgische trio blijkt de juiste snaar te raken; in maart 2022 wonnen zij in Den Haag de Liesbeth List prijs, tijdens de finale van het Concours de la Chanson Française.

Voor bij wie de namen Piaf en Brel geen belletje doet rinkelen een samenvatting; de straatzangeres Edith Piaf werd geboren in één van de armste wijken van Parijs, Jacques Brel groeide op in een welvarend gezin in het Belgische Schaarbeek en was naast zanger ook componist en tekstschrijver. Ondanks de tegenstelling in hun afkomst, werden zij beiden wereldberoemd en bekend om de passie en overgave waarmee zij het publiek konden meenemen en vermaken met nummers als “La vie en rose”, “Milord”, “Non, je ne regrette rien” en “ne me quitte pas”. Met hun stemmen ontblootten zij de Franse ziel: romantisch, tikkeltje impulsief en bovenal nostalgisch.

Met “Retour Bxl-Paris” ben je even terug in de Parijse legendarische concertzaal L’Olympia en zorgt Les Triadours voor een vermakelijke en onvergetelijke middag in Paviljoen De Verbeelding.

Wanneer: 30 oktober van 15.00 – 17.00 uur
Deuren open: 14.45 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: 27,50 euro, inclusief koffie, thee en pauzedrankje. Kaarten online te bestellen

Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl